Een wondermiddel tegen huisstofmijt!

couverture-contre-acariens-textiel-tegen-huisstofmijt_428x2291
02/09/2013

U bent het moe om de hele tijd jacht te moeten maken op huisstofmijt en ondanks alles toch last te hebben van allergieën? Dan is er goed nieuws voor u: een Belgisch bedrijf heeft een product ontwikkeld dat u ongetwijfeld zal interesseren. Met dit product hoeft u geen huisstofmijt meer op te sporen, maar worden de diertjes naar eenzelfde plek gedreven, zodat u ze in één klap kunt verdelgen.

Acar’Up is een valstriksysteem in de vorm van een stuk textiel dat u uitspreidt op de te reinigen zone – zoals uw bed – en dat u bestuift met een oplossing vol onzichtbare moleculen die huisstofmijten aantrekken.  Zodra de duizenden beestjes, diep verscholen in uw warme matras, die oplossing ruiken, gaan ze recht op de valstrik af. Het enige wat u dan nog hoeft te doen, is het stuk textiel op 60 °C wassen in de machine. Zo ontdoet u zich voorgoed van die minuscule krakers die u het leven zuur maken. Na twee gebruiksbeurten is 98% van de huisstofmijten uitgeroeid! Vervolgens herhaalt u de operatie één keer per week gedurende één maand, en nadien nog slechts één keer per maand.

Aan de basis van deze uitvinding ligt een studie van de ULB over de communicatiemethoden van huisstofmijten. De beestjes zijn namelijk dol op vocht, en wanneer ze de atmosfeer te droog vinden, sturen ze chemische boodschappen naar elkaar, zogenaamde ‘aggregatieferomonen’. Door zich te groeperen, kunnen ze langer overleven zonder water. Wetenschappers hebben die feromonen kunnen identificeren en kwantificeren. En na zeven jaar studie is een onderzoekster aan de UCL erin geslaagd om ze te integreren in een te verstuiven oplossing. Aangezien het om natuurlijke moleculen gaat, is dit nieuwe product bovendien helemaal niet toxisch en 100% ecologisch. Klaar voor de oorlog tegen de huisstofmijt? Acar’Up is te koop in alle apotheken!

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z