70 jaar verouderen in 5 minuten!

MDP-blog-37-428X229_0
13/09/2013

70 jaar verouderen in 5 minuten: dat is het record van Danielle! Nee, dit meisje lijdt niet aan een nieuwe, vreemde ziekte à la Benjamin Button. Een regisseur heeft haar gezicht gebruikt om een video te maken die de nauwelijks merkbare – maar wel degelijk reële – effecten van de tijd op ons gezicht in de verf zet. Zijn boodschap? Dag in dag uit merken we niets, tot we op een goeie dag in de spiegel kijken en beseffen hoezeer we verouderd zijn!

Hoe heeft de cineast het aangepakt om het meisje ineens zo sterk te doen verouderen? Met de hulp van een fotograaf, die een aantal opnames maakte van familieleden van Danielle. Hij koos daarbij bewust voor personen met gelaatstrekken en botstructuren die goed op de hare leken. En die uiteraard verschillende leeftijden hadden. Enkele technologische snufjes later kwam deze video uit de bus, waarop haar gezichtsverandering nauwelijks opvalt. Wat zijn boodschap net goed illustreert …

In 2006 had de gelijkaardige video ‘Everyday’ al flink wat opzien gebaard. Een jongeman had zichzelf zes jaar lang elke dag gefotografeerd en er een video van gemaakt. Zeven jaar later is hij nog altijd bezig met zijn experiment …

Het effect van de tijd op uw gezicht: een thema dat u koude rillingen bezorgt? Hier enkele tips om de schade te beperken: hydrateer goed uw huid, stop met roken en neem voldoende nachtrust!

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z