Zingen als middel tegen snurken?

chant-contre-ronflements-zingen-tegen-snurken_428x229_0
23/08/2013

20 minuten vocalises per dag: volgens een Britse studie zou dat volstaan om minder hevig en minder vaak te snurken. Het zou zelfs goed zijn tegen slaapapneu!

Maar opgelet: uit volle borst uw lievelingsliedjes zingen onder de douche is niet voldoende! Deze effecten werden waargenomen bij patiënten die zangoefeningen volgden, specifiek bedoeld om de spieren te versterken die een rol spelen bij het snurken, zoals het gehemelte, de tong,… Snurken wordt immers vaak veroorzaakt door de verslapping van de bovenste keelspieren. Door die spieren te versterken, vermindert u het risico dat de keelwanden verslappen, dat ze elkaar raken en krachtig beginnen te trillen tijdens uw slaap.

Het enige wat u nodig hebt, is een eenvoudige cd-speler als ‘zangleraar’. Alle instructies staan op cd’s met oefenvoorbeelden. Op die manier wordt u Castafiore in de intimiteit van uw huiskamer. Uw geliefde is geen fan van uw stemtimbre? Dan zou het vooruitzicht van een herwonnen vredige nachtrust moeten volstaan om hem of haar te overtuigen!

*M. Hilton, J. Savage, B. Hunter, S. McDonald, C. Repanos and R. Powell, "Singing Exercises Improve Sleepiness and Frequency of Snoring among Snorers—A Randomised Controlled Trial" International Journal of Otolaryngology and Head & Neck Surgery, Vol. 2 No. 3, 2013, pp. 97-102. doi: 10.4236/ijohns.2013.23023.
*www.singingforsnorers.com

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z