In Japan schrijven ze muziek voor!

japan voorschrift klassieke muziek
02/08/2013

"Muziek verzacht de zeden", zo luidt het nieuwe spreekwoord van het Japans Filharmonisch Orkest. Het orkest is zich er namelijk van bewust dat klassieke muziek nog weinig mensen aanspreekt en lanceerde daarom een op zijn minst originele activiteit: klassieke muziek op medisch voorschrift! Een nieuw soort alternatieve geneeskunde, “Japan Pil-Harmonic” gedoopt. Bij elk symptoom hoort een eigen muziekstuk dat de patiënt zou moeten helpen: -    Voor een goede nachtrust: de 10de Symfonie van Mahler -    Tegen constipatie: de 1ste Symfonie van Brahms -    Voor een mooie huid: de 4 Seizoenen van Vivaldi -    Om uw goed humeur terug te vinden: de Klassieke Symfonie van Prokofiev En verder… -    De Walkurenrit van Wagner om “zich man te voelen”.

De ‘behandelingen’ worden geladen op micro SD-kaarten, die je makkelijk kunt aansluiten op een laptop en die je in zakjes moet stoppen die op echte geneesmiddelen lijken. Met succes, want dit vernieuwende concept en dito verpakking lijken aan te slaan bij de Japanners.

Het klopt dat sommige studies al de heilzame effecten van klassieke muziek hebben aangetoond op het stressniveau. Maar om die nu uit te roepen tot een vorm van geneeskunde die helpt tegen alle kwalen, is toch een brug te ver. Hoe dan ook is dit een geslaagde reclamecampagne voor het Japans Filharmonisch Orkest!


Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z