Meet uw welzijnsniveau!

applicatie-meten-welzijn
12/07/2013

Uw computer die het laat afweten, een lichte aanrijding op weg naar het werk, een beledigende opmerking van uw baas, uw beste vriend die nog maar eens jullie afspraak op het laatste ogenblik afzegt … Elke dag is er wel een goede reden om flink te balen en negatief te denken, zoveel is zeker. En toegegeven: we hebben allemaal wel eens de kwalijke neiging om het glas halfleeg te zien.

Allemaal goed en wel, maar … bent u objectief gezien echt ongelukkig? Een applicatie voor mobiele telefonie gaat er prat op die vraag voor u te kunnen beantwoorden, door uw welzijnsniveau te ‘meten’.

Hoe? Elke dag stelt de applicatie ‘58 sec.’ u een aantal korte tests voor die nooit langer duren dan ’58 seconden’ (vandaar ook de naam). Neuropsychologische tests, vragenlijsten over uw huidige gemoedstoestand en uw naaste omgeving … De applicatie gebruikt daarbij ook de sensoren van uw mobilofoon, om uw emoties (op uw gezicht) en de stress in uw stem te herkennen. Elke week krijgt u persoonlijke feedback over uw welzijn, maar ook tips van specialisten en oefensessies, om uw ‘feelgoodniveau’ dag in dag uit op te krikken. Een voorbeeld: u kunt de gewoonte aankweken om u elke avond drie positieve gebeurtenissen voor de geest te halen die de dag daarop zouden kunnen gebeuren. Elke voorgestelde oefening is gebaseerd op wetenschappelijke studies die het weldadige effect van de activiteit op uw geluksgevoel hebben bewezen.

Brein achter dit initiatief is Jorge Quoidbach, een Belgische psycholoog die gespecialiseerd is in gelukswetenschap. Hij ontwikkelde deze gratis applicatie samen met onderzoekers van de Harvard University en het Massachussetts Institute of Technology. Deze toepassing heeft trouwens ook als doel om informatie te verzamelen over de bronnen van welzijn, iets wat vandaag is uitgegroeid tot een volwaardig onderzoeksthema. Kwestie van ons het glas vaker halfvol te leren zien …

58 seconden om uw geluk te verhogen: toch de moeite waard, niet?

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z