Depressieve kinderen?

MDP-blog-29-enfants-deprimes-mindfull_173x110
19/07/2013

De kinderjaren: sowieso een zorgeloze tijd? Niet per se … Volgens een recente online enquête* zou één op de vijf kinderen symptomen van depressie vertonen en zou bijna één op de drie onder de 16 jaar ooit al aan zelfdoding gedacht hebben of een zelfdodingspoging ondernomen hebben!

Vandaar dat Mindfull, een nieuwe Britse organisatie voor geestelijke gezondheid, een site heeft gelanceerd voor jongeren van 11 tot 16 jaar. Doel: hen informatie en advies geven over hun emotioneel welzijn, en hen de nodige ondersteuning bieden. En hoe kan dat beter gebeuren dan ‘online’, nu onze kinderen zodra ze uit de wieg komen al vlot leren werken met smartphones en tablets?

Op het programma: chatten met andere jongeren, gratis online ondersteuning van psychologen en tal van interactieve tools om kinderen te leren omgaan met hun dagelijkse emoties: een stemmingsdagboek, een ‘mindfulness’-gids (als meditatiemethode) …

Om kinderen te bereiken die zich slecht voelen, koos Mindfull ervoor om een nogal sombere lanceringsclip te verspreiden …

*Enquête “Alone with my thoughts”, YouGov

Meer info over depressie bij adolescenten

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z