62 jaar: de gezondheidsdeadline?

62-ans-esperance-vie-bonne-sante-62-jaar-levensverwachting-goede-gezondheid_428x229_0
28/06/2013

62: dat is het aantal gezonde jaren dat Europeanen kunnen verwachten volgens Eurostat. Vandaag bedraagt de gemiddelde levensduur 76 jaar voor mannen en 82 jaar voor vrouwen, maar de gezondheidsproblemen zouden zich een paar jaar voor de pensioenleeftijd beginnen op te stapelen. Ze beperken ons in sommige activiteiten en tasten op die manier onze levenskwaliteit aan.

Wie echter in topvorm de kaap van 65 jaar overschrijdt, heeft gemiddeld nog acht mooie en gezonde jaren voor de boeg. Tot 73 jaar dus! Als dat geen motivatie is om gezond te leven …

Deze statistieken bezorgen u koude rillingen? Geen paniek: het gaat slechts om gemiddelden. Bovendien verminderen gezonde voeding, stoppen met roken en regelmatig sporten sowieso al het risico op tal van ziekten, zoals diabetes, hoge bloeddruk en sommige kankers. Waar wacht u dus nog op?

Meer info over hoge bloeddruk Bron: Eurostat-statistieken over het aantal gezonde levensjaren

 

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z