In de verf modderen: zegt het u iets?

change-your-shoes-change-your-mind-428_229_0
24/05/2013

En als u nu eens in de schoenen stapte van een MS-patiënt? Dat is in elk geval het originele idee van de campagne «Change your shoes, change your mind». Het concept: u trekt – virtueel – een paar schoenen aan die vol verf hangen en laat uw verbeelding de vrije loop. Vervolgens post u het resultaat in de «kunstgalerie» op Facebook. Het werk met de meeste ‘likes’ wordt het officiële symbool van de steun aan MS-patiënten.

Deze campagne wordt georganiseerd naar aanleiding van Wereld MS-dag op woensdag 29 mei. Ze wil niet alleen de Picasso tonen die in elk van ons schuilt, maar ook MS-patiënten een positiever imago bezorgen. De ziekte wordt immers nog al te vaak geassocieerd met het gekluisterd zijn aan een rolstoel. Bij de campagne hoort ook een reeks humoristische videospotjes waarbij echte MS-patiënten hun symptomen in beeld brengen. Onder het motto: vervang je pantoffels door sportschoenen! Nog een originele manier om clichés te doorbreken...

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z