Condooms van de nieuwe generatie?

Condooms van de nieuwe generatie
26/04/2013

Een etentje bij kaarslicht, zwoel kussen op de sofa, ‘Let’s fall in love’ van Ella Fitzgerald op de achtergrond … Tijdens een romantische avond met een nieuwe partner ziet u het best wel zitten om ‘all the way’ te gaan. Een condoom bovenhalen zonder de magie van het moment te verbreken, is daarbij een delicate fase … Niet evident!

Bovendien kampt de vrouw tussen twee smachtende kussen door soms met een innerlijk dilemma wanneer haar partner die voorzorgsmaatregel gewoonweg lijkt te negeren: genieten van de roes, maar tegelijk het risico lopen om besmet te raken met aids of een andere seksueel overdraagbare infectie. Of toch aandringen, met het risico de sfeer – of zelfs de prestaties van de partner – te verpesten. Deze heren zijn immers vaak afkerig van latex. Velen beweren bij hoog en bij laag dat het condoom hun genotsgevoel vermindert. Een toegeving waartoe ze in de passie van het moment meestal weinig geneigd zijn.

Voor Bill Gates is het dan ook tijd om de man in alle veiligheid zijn genot terug te geven en zich tegelijk op een winstgevende markt te gooien die nog altijd massaal genegeerd wordt. Het condoom is inderdaad niet veel meer geëvolueerd sinds de varkensblazen en schapendarmen die onze romantische voorvaderen duizenden jaren geleden gebruikten, plaats moesten ruimen voor latex. Eenmaal door wetenschappers getest en goedgekeurd als doeltreffende bescherming tegen SOA’s, groeide het latex condoom uit tot hét symbool van veilige seks. Nadien volgden geen grote technologische revoluties meer. Toch zijn er nog heel wat technologische innovaties mogelijk op het vlak van materiaal of neurobiologie, kwestie van het gevoel van deze heren te verbeteren en tegelijk het condoomgebruik aan te zwengelen.

Om nieuwe ideeën te stimuleren, beloofde de Bill Gates-stichting om $ 100.000 te schenken aan diegene die erin slaagt om een prototype te ontwikkelen dat het genot van de man behoudt of zelfs aanzienlijk verhoogt. Maar ook voor producten waarvan de vorm of het vernieuwend design van dat delicate moment iets minder een afknapper zouden maken… Wat alleen maar kan lukken als mannen het condoom eens en voorgoed aanvaarden!

Bron Great Challenges in Gobal Health

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z