Te hoge bloeddruk zonder het te weten?

blog-hypertension-428x229_0
08/03/2013

40%: dat is het percentage ouderen dat aan "gemaskeerde hypertensie" zou lijden, zo blijkt uit een studie van het Inserm. Met andere woorden: hun bloeddruk is volledig normaal bij de dokter, maar te hoog bij hen thuis!

Dit verschijnsel is nog altijd niet opgehelderd en wordt dan ook niet vaak opgemerkt. Terwijl het wel leidt tot een verhoogd risico op een cardiovasculair accident!

Als senior is het dan ook belangrijk om thuis regelmatig zelf uw bloeddruk te meten, ook als u geen last hebt van hypertensie. Weet u hoe u dat precies moet doen?

 

Bronnen Communiqué van het Inserm – “Quand l’hypertension avance masquée” – 28 februari 2013 "Categories of hypertension in the elderly and their one-year evolution. The 3c study", Cécilia Cacciolati & al., The Journal of Hypertension

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z