Macarons:proef mee voor een goed doel!

blog-macarons-428x229_0
15/03/2013

Bent u ook zo verlekkerd op die pastelkleurige ronde koekjes? Dan hebt u woensdag 20 maart een dubbele reden om u erdoor te laten verleiden! Die dag verkopen Belgische toppatissiers zoals Darcis, Wittamer en Ducobu hun macarons ten voordele van de Belgische Vereniging voor de Strijd tegen mucoviscidose. Dat gebeurt naar aanleiding van de «Dag van de Macaron».

Elk jaar aan het begin van de lente komen patissiers in de hele wereld in actie om hun macarons, de ‘crème de la crème’ in de wereld van de patisserie, te promoten en die actie te linken aan een goed doel. Voor deze achtste editie steunen ze patiënten met mucoviscidose, de meest voorkomende ernstige erfelijke ziekte in Europa. In België worden 1500 kinderen en jongeren erdoor getroffen.

De actie richt zich tot zoetekauwen over de hele wereld, want ze loopt ook in Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. De deelnemende banketbakkerijen bieden al hun klanten een gratis macaron aan. Aarzel dus niet en laat u nu woensdag verleiden door dat kleine ronde koekje...

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z