Fabry: een gezinsziekte

facing-together-428x229_0
01/03/2013

In de film “Facing Fabry Together” getuigen vijf gezinnen uit Duitsland, Canada, Frankrijk en Brazilië over hun leven met de ziekte van Fabry.

De ziekte van Fabry is een zeldzame genetische aandoening die verschillende leden van eenzelfde gezin treft. Deze film vertelt hun verhaal, van het meedelen van de diagnose tot hun dagelijkse omgang met de ziekte.

Naar aanleiding van de internationale dag van de zeldzame ziekten– met andere woorden: aandoeningen die minder dan 1 op 2.000 personen treffen – wordt er een video uitgebracht. Doel: patiënten wereldwijd aanmoedigen om te getuigen, want ook al wonen ze vaak duizenden kilometers van elkaar, ze delen wel dezelfde ervaring.

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z