Doet vlees ons straks de das om?

viande-428x229_0
18/03/2013

Eten de Belgen te veel steaks? Moeten we afzien van vlees? Is vegetarisch worden goed voor onze gezondheid en die van de planeet? En hoe zit het dan met vis? Vandaag, een paar weken na het paardenvleesschandaal, zitten veel mensen allicht met dit soort vragen. Zeker diegenen die om gezondheidsredenen (diabetes, hypertensie, enz.) op hun voeding moeten letten.

Toeval of niet, maar eiwitten (vlees, vis, eieren, enz.) is net het onderwerp dat de Belgische diëtisten dit jaar hebben gekozen voor de « Week van de Diëtist »! Van 18 tot 23 maart 2013 houden de diëtisten van de l'Union professionnelle des Diététiciens de Langue française (UPDLF) en de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) opendeurdag! Er worden quizzen georganiseerd, culinaire workshops, informatiesessies, spreekbeurten, gratis consults, enz.

Een kans om meer te weten te komen over dit vaak stiefmoederlijk behandelde beroep en om de vele mythes over vlees en andere eiwitbronnen te doorprikken.

Praktische informatie Lijst van de deelnemers en de acties in Vlaanderen en Brussel

 

 

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z