6000 stappen per dag: de prijs voor een goede gezondheid!

6000-pas-stappen-sante-gezondheid-428-229_0
11/01/2013

Van de kast naar de spiegel gaan en terug, om je outfit te kiezen, je handtas gaan halen die je boven vergeten bent, te voet van de parking naar je kantoor gaan, naar beneden gaan om koffie te drinken, naar het toilet gaan, de tafel afruimen … We zetten dagelijks duizenden stappen, zonder het te beseffen.

Goed nieuws: volgens een studie zouden 6.000 stappen per dag volstaan om bepaalde menopauzerisico’s te verminderen. Deze hormonale omwenteling verhoogt immers het risico op hart- en vaatziekten en op diabetes. Alleen al voldoende te voet doen, zou het echter doen dalen...

Hoe kunt u nu nagaan of u uw 6.000 stappen per dag aflegt? Wel, dat komt overeen met ongeveer 4 kilometer. Als u het geluk hebt om te voet naar het werk te kunnen gaan, verhoogt u sowieso al uw gezondheidskapitaal. Maar we kunnen u nog een heel pak andere tips meegeven:

-de trap nemen in plaats van de lift, - uw wagen iets verder parkeren van uw werk, - een bushalte vroeger afstappen, - uzelf een shoppingpauze gunnen.

De Brusselse Nieuwstraat afwandelen heen en terug levert u al ongeveer 2.000 passen op, een derde van uw dagelijks ‘pakket’. Toch wel motiverend, niet?

Bron: Association between habitual physical activity and lower cardiovascular risk in premenopausal, perimenopausal, and postmenopausal women: a population-based study, Menopause, 19 novembre 2012. http://journals.lww.com/

 

 

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z