Yoga is goed tegen rugpijn!

mdp-blog-50-yoga_0
14/12/2012

90%: dat is het percentage Belgen dat vroeg of laat last krijgt van lagerugpijn (lumbalgie). Stress, slechte werkhouding, te weinig lichaamsbeweging: onze rug krijgt het inderdaad zwaar te verduren!

U hebt nu al last van lagerugpijn? Dan hebt u wellicht de reflex om hem zo veel mogelijk te sparen, om pijn te vermijden… Geen goede oplossing, integendeel: als de acute aanval eenmaal voorbij is, is het net belangrijk om uw rug mobiel te houden. Overmatige rust vermindert immers de fysieke conditie en de spiermassa. Met chronische pijn tot gevolg.

Denk eens aan yoga om uw rug op een zachte manier te verlichten. Een studie heeft aangetoond dat een reeks van 12 yogalessen (1 per week) chronische rugpijn helpt te verzachten. Yogahoudingen versoepelen langzaam en geleidelijk de spieren. Daardoor verminderen ze de spanningen in de spierweefsels en verbeteren ze de mobiliteit van de gewrichten. Rol dus alvast uw yogamat uit!

Bron: Karen J. Sherman; Daniel C. Cherkin; Robert D. Wellman; Andrea J. Cook; Rene J. Hawkes; Kristin Delaney; Richard A. Deyo. A Randomized Trial Comparing Yoga, Stretching, and a Self-care Book for Chronic Low Back Pain. Archives of Internal Medicine, 2011

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z