Is de snor aan een comeback toe?

moustache-cancer-prostate-moustache-kanker-prostaat_428X229_0
09/11/2012

Een krulsnor zoals Hercule Poirot, een borstelsnor à la Magnum, een Amerikaanse snor zoals Jean Dujardin in The Artist … De snor was eeuwenlang een onmisbaar onderdeel van de mannelijke schoonheid, maar heeft vandaag veeleer een belachelijk imago. Behalve op de filmsets van Hollywood is dit harige accessoire ernstig met uitsterven bedreigd!

En toch kunt u deze maand meer dan één snordrager tegen het lijf lopen. Zoals elk jaar in november nodigt de Movember-beweging mannen uit de hele wereld uit om hun snor te laten groeien. Doel? Hun omgeving sensibiliseren voor typische mannenziekten en in het bijzonder prostaatkanker.

Op 1 november schoren alle ‘Mo bro's’ die zich hebben ingeschreven op de website van Movember zich glad. Vervolgens moeten ze hun scheermes voor de rest van de maand in de kast laten, behalve om hun attribuut wat bij te knippen. Belangrijk, want de actie eindigt met de verkiezing van de mooiste snor.

In afwachting hebben alle deelnemers een foto van hun nieuwe stijl gepost op de site Movember, kwestie van sponsors aan te trekken. De opbrengst gaat naar onderzoeksprojecten rond prostaatkanker.

bron: http://be.movember.com/

Meer info

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z