Reuze yogahappening in Brussel

yoga-geant-bruxelles-yoga-massaal-Brussel_428x229_0
31/08/2012

Na uw vakantie in de buitenlucht zat u boordevol goede voornemens: gedaan met stressen! Voortaan zou u in alle omstandigheden de kalmte bewaren op het werk. Maar het hectische verkeer, uw propvolle mailbox en uw nog steeds aangroeiende ‘to do’-lijst hebben al uw zenvoornemens weggespoeld. Gevolg: opnieuw die vervelende knoop in uw maag… De stressduivel is duidelijk terug van weggeweest.

U wilt af van die satanische gezel? Afspraak dan op zondag 9 september in Terkamerenbos in Brussel. Over deze prachtige plek zal voor de gelegenheid een zalige wellness-sfeer hangen. Van 11 tot 12 uur zullen duizenden in het wit geklede mensen er hun matje uitrollen voor een massale yogasessie. Dit evenement, ‘Brussels Yoga Sunday’ gedoopt, is een organisatie van de vzw Vidonne, om de stadsbewoners een moment van relaxatie te bieden en de weldaden van yoga tegen stress te promoten.

Yoga is veel meer dan de beroemde lotushouding, en combineert meditatie, ademhalingstraining en soepelheidsoefeningen. De verschillende oefeningen zijn ideaal om de spieren te rekken en te ontspannen. Deze oosterse techniek weet steeds meer westerlingen te bekoren dankzij haar heilzame fysieke en mentale effecten. Ze wordt vandaag zelfs aangeraden door sommige artsen. Zo is aangetoond dat yoga niet alleen stress en angst vermindert, maar in bepaalde gevallen ook rugpijn kan helpen verlichten. Dit soort therapie, dat de harmonie tussen lichaam en geest wil bevorderen (ook mindfulness is daarvan een voorbeeld), wordt ook steeds meer aangeraden bij chronische ziekten zoals multiple sclerose. Ze kan de patiënt helpen om de pijn te aanvaarden en los te laten.

Zin om deze collectieve meditatiesessie uit te proberen? Schrijf u dan snel in op www.brusselsyogasunday.be. De eerste 2000 ingeschrevenen krijgen een yogamatje en een welkompakket. Kwestie van het nieuwe werkjaar in alle rust te beginnen.

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z