Met volle borst vooruit

blog-cancer-du-sein-blog-borstkanker_428x229_0
28/06/2012

Met Volle Borst Vooruit’, zo heet de inspirerende blog waarop Nora Hemelaers sinds juli 2011 vertelt over haar strijd tegen borstkanker. MediBlog stelde haar enkele vragen. Waarom bent u met uw blog begonnen? Het schrijven werkt voor mij als een soort therapie, maar ik doe het vooral om andere mensen bewust te maken van wat borstkanker allemaal teweeg kan brengen: op mijn blog vertel ik heel eerlijk over zowel de schone als de minder goede momenten. Op mijn blog geef ik informatie en beantwoord ik vragen over borstkanker, maar ik probeer ook een steun en een inspiratiebron te zijn. Mijn blog krijgt elke dag ongeveer 250 bezoekers over de vloer. U heeft ook een eigen Facebookpagina? Met de Facebookpagina wil ik jonge vrouwen bewust maken om hun borsten regelmatig zelf te onderzoeken. Want borstkanker is ook op jonge leeftijd mogelijk. Vroeger dacht men dat deze aandoening vooral bij ouderen voorkwam. Maar meer en meer jongeren van mijn leeftijd, of rond de 25 jaar, krijgen met deze problematiek te kampen. Via Facebook denk ik hen beter te kunnen bereiken. Een tweede reden is dat ik een eigen boek wil publiceren en een informatieve website wil opbouwen over borstkanker bij jongeren. Facebook is dan een belangrijk kanaal om mensen aan te trekken. Ondertussen heb ik al ruim 700 ‘vind ik leuks’ – wat natuurlijk supertof is. Via uw blog en Facebook krijgt u heel wat steun van uw bezoekers? Vooral op mijn Facebookpagina krijg ik heel wat reacties. Op mijn blog is dat wat minder. Niettemin heeft mijn blog een groot bereik als ik mijn statistieken bekijk. In België, maar ook buiten Europa. En dat doet me ontzettend veel deugd. De mensen zijn helemaal niet verplicht iets voor mij te doen. Maar hun hartverwarmende reacties zijn wel een belangrijke bevestiging. U bent zelf ook verpleegkundige? Beleeft u de ziekte daardoor anders? Voor mijn werk als verpleegkundige heeft mijn verhaal zeker een meerwaarde. Het maakt me min of meer een ervaringsdeskundige. Daardoor kan ik op basis van eigen ervaring andere patiënten mentaal voorbereiden op een specifiek onderzoek. Zij zullen misschien ook sneller geneigd zijn om iemand zoals mij te vertrouwen, aangezien ik het ook allemaal heb doorstaan. Zelf beschouw ik me niet als een ziek persoon, noch als een patiënt, maar eerder als een persoon. Enkel de uitslagen van bepaalde onderzoeken of pijnlijke onderzoeken doen me beseffen dat ik een slachtoffer ben van deze ‘vreselijke’ aandoening. Doorheen mijn proces heb ik mezelf verpleegd: ik hou alle uitslagen heel nauw bij, probeer vele dingen met de artsen te bespreken ... Kortom, ik kom voor mezelf op!

Meer info

Reacties
Beste, Reeds geruime tijd volg ik Nora op haar blog. Wij hebben een kleinkind die op 14 jarige leeftijd botkanker kreeg, gelukkig is ze tot nu toe nog altijd heel goed. Vandaar mijn interesse in nora. Ik vond haar altijd al een moedige vrouw. Maar 't heeft dan toch niet mogen zijn. Wij wensen jullie veel sterkte en ontsteken een kaarsje nu voor de familie en vrienden voor wie Nora een stuk van hun leven was en die ze nu moeten missen.
Beste, Nora was een voorbeeld van enthousiasme, strijdlust, optimisme, levenslust, ... kortom een heel fijne jonge vrouw. Jammer genoeg heeft gisteren, op 10 juli 2012, borstkanker de bovenhand gekregen. Rust zacht, lieve Nora!
Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z