Vakantie op maat van allergiepatiënten

vacances-pour-allergiques-vakanties-voor-allergiepatiënten_428x229_0
16/03/2012

De dagen worden langer, de zon is weer van de partij, de vogels beginnen opnieuw te fluiten. Eindelijk: de lente is in het land. We hebben nu nog maar in één ding goesting: naar buiten trekken en met volle teugen genieten van de natuur.

Allemaal goed en wel, maar wat met uw allergieën? Zoals u weet, krijgt u buiten eerder een rode neus en gezwollen ogen dan een gebronsde teint. Een zoveelste slachtoffer van de onvermijdelijke hooikoorts. Want u bent lang niet de enige. Het aantal allergiepatiënten blijft maar toenemen in de industrielanden. Sommige hotels beginnen zich zelfs al te specialiseren in vakanties speciaal voor allergielijders.

Die hotels zijn meestal hoog gelegen, in streken waar de pollenconcentratie in de lucht lager ligt, kwestie van u weer zin te doen krijgen in natuurwandelingen.
Maar ook wie allergisch is voor stof, huisstofmijt en sommige voedingswaren komt ruimschoots aan zijn trekken. Zo worden de kamers strikt gereinigd en de beddenlakens grondig gewassen. Bovendien zijn alle kamers ingericht met natuurlijke materialen en is het keukenpersoneel opgeleid in voedselallergieën. Kortom, alles is in het werk gesteld voor een zo heerlijk mogelijk verblijf. Een aantrekkelijk vooruitzicht, niet?

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z