Uw gezondheid? Check het op het toilet!

toilettes-bilan-sante-toiletten-controle-gezondheid_428x229_0
10/02/2012

De Japanners zijn kampioenen in hightech, ook voor het toilet! Ze kijken niet op van een deksel dat automatisch omhoog gaat, als de temperatuur van de wc-bril wordt geregeld, als de reinigingsstraal een perfecte hygiëne garandeert of van een superecologische spoeling… Laat staan van speciale geluidseffecten om bepaalde onappetijtelijke geluiden te maskeren. Als ware toiletspecialisten ontwikkelen de Japanners voortdurend nieuwe technologieën voor het toilet. Je zou op de duur nog gaan vergeten waarvoor een toilet eigenlijk dient.

De Japanse marktleider in sanitair is Totto. Het ontwikkelde een nog origineler prototype: een ‘intelligent toilet’ dat een minicheck-up kan uitvoeren bij zijn bezoeker. Concreet: terwijl u uw behoefte doet, kunt u uw temperatuur, gewicht, bloedsuikerspiegel en bloeddruk aflezen.

Hoe werkt dit unieke lab precies? Het principe is eenvoudig: een vergaarbak in de toiletpot vangt een urinestaal op en meet uw temperatuur. U doet ook een bloeddrukarmband om en u legt uw vinger op een glykemiemeter om uw bloedsuikerspiegel te meten. Als u weer rechtstaat, gaat u op de personenweegschaal staan die is ingebouwd in de cabine.

De resultaten verschijnen op het controlescherm aan de muur. Via wifi worden ze rechtstreeks naar uw computer gestuurd. Een speciaal programma brengt de evolutie van uw gegevens in beeld. Het geeft u ook aangepaste voedings- en oefentips.

Natuurlijk kunnen al die gegevens ook makkelijk buiten het toilet gemeten worden. Toch willen de ontwerpers van de ‘sanitaire stop’ een bevoorrecht moment maken om uw gezondheid te checken. En op die manier sneller sluipende ziekten op te sporen, zoals hoge bloeddruk en diabetes. Geen toestel dus voor iemand die zich snel zorgen maakt.

Prijskaartje van dit hightechjuweeltje: 3.000 tot 4.500 euro. Gezondheid mag dan al onbetaalbaar zijn, in Japan wordt dit gezegde wel heel erg uitgerekt. Een reden te meer om ons te verzoenen met onze traditionele wc’s.

Bronnen http://www.daiwahouse.co.jp/lab/en/result/result11.html Telegram AFP Japan high-tech toilet makers flush with success – 24 augustus 2010
Reacties
Leuk artikel. Natuurlijk iets voor de Japanners. Er zullen wel goedkopere manieren zijn om de gezondheid 'te meten'. Straks is overal een computer voor nodig. Mensen houden van meetbare cijfers. Ve
Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z