Elke hap telt

compter-calories-tellen-calorieen_428x229_0
20/01/2012

Ook beu om alles te noteren wat u eet? Of erger nog: om te berekenen hoeveel calorieën of punten elke hap u kost? Een Amerikaans bedrijf beweert de oplossing te hebben gevonden: de Bite Counter, een horloge dat in uw plaats het aantal calorieën telt.

Het principe is eenvoudig. Bij elke ‘vorksteek’ gaat uw hand eerst naar beneden om een stukje eten te nemen en dan naar boven om het in uw mond te brengen. Zo maakt u bij elke vorksteek automatisch een draaibeweging met uw pols. En rond uw pols zit de Bite Counter, een horloge dat elke beweging registreert als een hap voedsel. Vervolgens wordt uw beschamend hoge totaal via een duistere wiskundige formule omgezet in calorieën.

U kunt zelfs een beperkt aantal happen per dag instellen. Zodra u de toegestane dosis overschrijdt, gaat het horloge af om u tot de orde te roepen. Interessant voor onverbeterlijke knabbelaars.

Maar… Wat de reclame er niet bij vertelt, is dat de Bite Technology geen onderscheid maakt tussen een hap sla en een dame blanche met een toren slagroom erop. U kunt uw calorierecord dus nog steeds verpulveren nog voor uw kostbare horloge begint te piepen.

We staan nog ver af van het wonderdieet, zoveel is zeker. Al is het best mogelijk dat dergelijke vondsten blijven komen, gezien de verontrustende toename van zwaarlijvigheid (obesitas), en niet alleen in de Verenigde Staten. 1 op de 20 Belgen lijdt aan diabetes, een ziekte die onder meer veroorzaakt wordt door overgewicht en gebrek aan lichaamsbeweging.

Een goede reden om die punten te blijven tellen, niet?

Voor meer info over diabetes

Bron: http://www.icountbites.com/
Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z