Hoeveel sterren hebben uw toiletten?

classement-toilettes-beoordelen-toiletten_428x229_0
18/11/2011

Niets zaliger dan een glas drinken of een heerlijke maaltijd degusteren in een trendy horecazaak. Maar wat een ontgoocheling als u plots dringend naar het toilet moet en daarvoor een smalle trap moet nemen, alvorens een minuscuul hoekje te ontdekken waar de hygiëne te wensen overlaat. En bovendien met te weinig wc-papier. Soms riskeert u ook nog eens te moeten betalen ‘voor de service’? Het absolute toppunt!

Een vijftiental Vlaamse vrouwen hebben er genoeg van. Ze willen het toilet weer een centrale plaats geven in de restaurants en schuimen de Vlaamse horeca af om de wc’s te beoordelen. “Omdat vrouwenbillen nu eenmaal kwaliteit willen!”, zo scanderen ze op hun site ‘WC OK?’, waar ze hun beoordelingen publiceren. Meer dan 300 zaken onderwierpen ze al aan hun scherpe blik. Ze passen daarvoor criteria toe als netheid, bewegingsruimte, voldoende papier en prijs, maar ook originaliteit en toegang voor personen met beperkte mobiliteit.

Nu ja, toiletten zijn en blijven vooral een vrouwenkwestie. Dat mannen op dat vlak niet altijd even kieskeurig zijn, komt omdat ze er doorgaans minder vaak langsgaan dan hun vrouwelijke evenknieën… en er nog minder vaak op gaan zitten. Tenzij in dringende gevallen of bij een acute buikgriep. Maar in zulke gevallen is de kans klein dat ze zich daarvoor op restaurant wagen.

Zin om een zaak te testen die aan uw verwachtingen voldoet, en dat tot in het kleinste hoekje? Wel, komend weekend is daarvoor het ideale moment, want dan is het Wereldtoiletdag. Doel van dit evenement is te ijveren voor algemene toegang tot hygiënisch sanitair. Tegelijk ook de gelegenheid om het ‘WC OK’-offensief uit te breiden tot het zuiden van het land.

Voor meer info over buikgriep
Voor meer info over prikkelbare darm

Reacties
Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z