Brengt water gezondheid in gevaar?

eau-danger-sante_428x229_0
07/11/2011

Water is uw slankheidspartner bij uitstek. Dat hoort u vaak genoeg op tv. Maar het is vooral onmisbaar voor uw gezondheid. Water verwijdert immers gifstoffen uit het lichaam, regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat het lichaam goed functioneert. Bovendien is het goed voor de huid: die blijft mooi en jong, als u ze goed hydrateert. De kernboodschap is dus om water naar hartenlust te consumeren. Maar mag u daarom liters van dit heilzame vocht drinken?

“Opgelet, gevaar!”, waarschuwt Pérénice, het Réseau régional lillois de l'incontinence urinaire (het regionale netwerk voor urine-incontinentie in Lille, Frankrijk). Volgens hen prijst onze maatschappij de weldaden van water in die mate aan dat veel vrouwen zich aan overdaad bezondigen. Sommigen drinken zelfs tot 4 tot 5 liter per dag. Bovendien zouden ze niet de tijd nemen om regelmatig een plaspauze te nemen, omdat ze het druk hebben. Uiteindelijk raakt de blaas overvol en zet zich uit. Dat brengt urineproblemen met zich mee, zoals een overactieve blaas, herhaalde blaasontsteking (cystitis) of zelfs incontinentie.

U moet drie keer per nacht naar het toilet gaan? Zodra u drang om te plassen voelt, kunt u zich niet meer inhouden? En u bent ook bang voor urineverlies? U wilt het absoluut vermijden? Neem dan voortaan de tijd om regelmatig ’uw neus te gaan poederen’ en matig uw waterverbruik. Let wel: dat is geen reden om met een droge keel te blijven zitten. De ideale hoeveelheid is anderhalve liter water per dag.

Voor meer info over overactieve blaas
Voor meer info over blaasontsteking

Reclame
De ziekte van de week
dmla_intro

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) is de belangrijkste oorzaak van een ernstige visusstoornis bij 60-plussers in België. Soms vermindert die aandoening de autonomie in sterke mate.
Gelukkig bestaan er behandelingen voor bepaalde vormen van LMD. Ze kunnen de evolutie afremmen en in sommige gevallen de verloren gezichtsscherpte zelfs een beetje terugwinnen! Daarvoor is het wel uiterst belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Ziektes van A tot Z
Ziektes van A tot Z